Mina vanor/ovanor - en utmaning


Vårt nya hem har utmanat mig att lista 8 av mina vanor och ovanor.
Jag var tvungen att fråga mannen om jag är en en vanemänniska, men det tyckte varken han eller jag. Trots det så har jag förståss vanor och många ovanor som de flesta tror jag.

1.Hundar är ju extrema vanedjur och därför är flera av mina vanor förknippade med mina två Golden Retrievrar -bl a tidiga morgonpromenader (det har blivit en sådan vana att bor jag borta och inte har med mig hundarna så måste jag ändå upp tidigt och gå långt).

2. Varje kväll så måste jag bara ha frukt och mörk choklad. Ananas är favoriten just nu. Åker jag bort så är väskan packad med favoritchokladen och vindruvor - en god vana jag inte kan vara utan.

3. Datorvana - betyder väl något annat men jag är totalt databeroende. Vissa sidor måste besökas helst flera gånger om dagen. Vanan att läsa morgontidningen börjar ersättas av att kolla alla nyheter på webben först.

4. Jag har en ovana att tappa bort saker. Fjärrkontrollen ligger på toaletten. Mobilen ligger under kläderna på stolen, nycklarna ligger under sängen. Många tycker att jag har kontrollbehov men det gäller tydligen inte saker.


5. Precis som Vårt nya hem - så älskar jag inredningstidningar o andra magasin.
En ful ovana är att varje gång jag handlar så ligger det en ny tidskrift i korgen - idag blev det två: Drömhem och trädgård o Tove.

6. En dålig vana jag har är att jag inte tänker ut vad jag ska ha på mig nästa dag. Eftersom mornarna är inrutade med långa hundpromenader, dusch, god frukost så skulle det inte bli så stressigt för mig om jag hade vanan att lägga fram kläder till jobbet kvällen innan. Nu står jag framför garderoben lika vilsen varje morgon.

7. En annan ovana jag har är att bara slänga ner saker i väskan - allt för lång tid varje dag ägnas åt att leta efter nycklar, mobil m.m Så har jag ofta alldeles för stora väskor också så rotandet blir väldigt omfattande.

8. En alldeles ny vana är att krypa upp i vår nyköpta fåtölj med fotpall - underbart skönt, tända ljus och mysa. En vana jag kommer försöka ha så mycket så möjligt under hösten.


Det här med utmaningar är så svårt men lite nyfiken är jag när det gäller att få veta om Poppins trädgård, Nästet och Tingeltangel har några vanor och eller ovanor.

Kommentarer

nina sa…
Din sista vana, nr 8, låter som något helt i min stil!!!
Tingeltangel sa…
Jag antar utmaningen. Skall fundera lite. Men jag varnar för att jag har en del förfärliga (o)vanor.
Vad kul att du ville anta utmaningen! Känner mig lite "dubbel" inför såna här grejer (avskyr t ex kedjebrev) men innehållet i den här tyckte jag var kul och intressant! Det är roligt att få en lite mer personlig bild av ens cybervänner + att man känner ju igen sig i en hel del! ;) Ha en skön torsdag vännen! Kramis!
Roligt att få veta mer om dig, några ovanor eller vanor hade vi ju gemensamt!
LISEN sa…
Kul att läsa om dina vanor/ovanor. De är svara att ändra, tycker jag. Har läst nånstans att för bli en vana måste vi göra en sak 21 gånger i rad - typ använda tandtråd...eller lägga fram kläder kvällen innan.
Lallis sa…
Vad härligt att komm ain och läsa om dina vanor:)
Kram Lallis
Kul att få veta lite mer om dig! =) kram / M
Roligt att få veta lite mer om dig genom dessa punkter! Visst är vi vanemänniskor allihopa men på olika sätt! Kram!!
Trollmor sa…
Din nya vana låter som en mycket trevlig sysselsättning i mina öron! :-) En njutvana!
Roligt att få veta lite mer om dig.
Poppins sa…
Det var kul att läsa. Nu fick jag veta lite mer om dig som jag inte hade en aaaaning om. Leta efter prylar är faktiskt min och mannens hobby här hemma. Han förlägger sina glasögon och jag letar efter dem :D Utan glasögon är han helt handikappad nämligen, så jag begriper inte varför han inte kan lägga dem på samma ställe varje dag. Jag, däremot, har inga ovanor alls ;)
kram

PS Silverbesticken är alla inhandlade på Tradera. En (o)vana jag har är nämligen att handla där...
Hihi, kul att läsa! Måste erkänna att man känner igen sig själv väldigt mycket. Det där med att leta... Men man tror att man är den enda som är så korkad (förvirrad..?) & lägger en sak man hela tiden behöver på olika ställen. Anstränger mig extremt för att förbättra den dumma ovanan! Har hört nånstans att människan har massor av tid i sitt liv där man bara letar efter saker. Jag är visst inte ensam... Kul att läsa! Ha de gött! Kram Eva
Vad, kul att få läsa allt detta om dig.
Visst känner man igen sig på ett och annat...
trevlig helg
Blomman för dagen sa…
Kan se att vi har många lika vanor eller ovanor om man vill kalla det.
Känner igen mig med tidningarna,chokladen och datorn=)
Karin

Populära inlägg