Vårens böcker


Den senaste veckan har det faktiskt varit några dagar då det luktat vår. Fåglarna har börjat sjunga, solen har tittat fram, knopparna på buskarna blir fler och större. Härligt!
Tulpanerna som mannen köpte igår - cremegula - nästan som rosor är så vackra.

Har lusläst Svensk Bokhandels Vårboksnummer för att se vilka böcker jag har att se fram emot under våren. Blev inte så imponerad av vårutgivningen men några godbitar finns det - klicka på titlarna så kommer du till förlagspresentationerna:

*Leila Lindholm A Piece of Cake - Leilas favoritbröd och bakverk
En av mina absoluta favoritkockar. Äntligen kommer det en receptbok på hennes kakor och bröd. På TV4:as hemsida kan man läsa Leilas blogg och hämta flera av hennes recept - men äntligen kommer det samlat i en bok - blir nog favoriten.

* På tal om böcker om bakning så kommer Långpannans lov av Anna Braw.
Bakar gärna i långpanna när man ska ta med sig kakor till många - lätt och smidigt!

* Jag har några böcker av Terence Conran - inredningsguru.
Nu översätts Trädgårdsdesign för 2000-talet.
Här samarbetar Terence Conran med trädgårdsarkitekten Diarmuid Gavin och boken förmedlar författarnas stora passion för trädgårdar. Njutningsvarning!!

* På deckarfronten ser jag fram emot Ministermordet av GreteLise Holm
Jag har läst hennes tidigare böcker och de har varit riktigt bra.
Gretelise Holm är dansk journalist - debutboken heter Paranoia.

* En annan deckare som fått mycket uppmärksamhet är Handel med döden av Simon Kernick
Från förlagsreklamen: "Hans hårdkokta böcker har nominerats till en mängd litterära priser, däribland en Barry Award för Bästa brittiska roman, och även översatts till en mängd andra språk. Kernicks senaste bok blev också utvald till den prestigefyllda bokklubben Richard & Judy i England. " - verkar hård och tuff och precis så spännande som en deckare ska vara....

Ja, det var några tips - återkommer kanske med några till en annan gång.
Signes second floor har det hänt en del - några försäljningar och mycket positiv respons - så roligt! - pysslar så fort jag hinner för att fylla på.

Kommentarer

Marina sa…
Tack för tipsen! Flera av dem låter intressanta tycker jag.
Anonym sa…
Vilken härlig blogg, massor av härlig läsning blandat med vackra foton! Roligt att hitta hit, nu ska jag fortsätta läsa lite innan sängdags!:)

/Mari
Så vackra tulpaner!!! Tackar för bra boktips också! Leilas nya står helt klart på min önskelista. Tycker hon är så härlig och har dessutom oftast inte så komplicerade recept. Sedan tycker jag hon ser till andra sinnen, förutom smaken, nämligen hur även hur saker och ting SER ut. Man äter ju med ögat också! :)

Ha en skön söndag! Kraaam!
Mamma Millan sa…
Ja håller med , var ingen vidare omgång igår....det bästa var Björn Gustavssons "dikt"!!

Men som sagt nästa gång...då blir det grejer!!!

Ha det gott...kul att du kika in!!
Hoppas Leilas bok kommer innan vårt teparty. Jag bara ääälskar Leila. Snacka om att man får inspiration av henne. Vilken dögök som helst borde få energi - hon är verkligen toppen. Bra att du gav tipset!
Förstod väl att att second flooret skulle vara succé - KUL!
Ha´t så bra, Kram Eva
Härligt...jag hänger inte riktigt med att läsa böcker just den här perioden i mitt liv, men desto viktigare är det då att i alla fall ha lite hum om vad som ges ut och ungefär vad de handlar om. Tack!

Kram Bea
Moa sa…
Ahh.. boktips så kul.. ska genast läsa lite mer om dessa.. VAcker fotocollage på tulpanerna.. Ha det gott/ Monica
Poppins sa…
Jag går som en äggsjuk höna och väntar på bokreakatalogen... :) Tyvärr har jag blivit besviken de senaste åren på utbudet men jag hoppas likväl att det ska vara fyllt med härliga böcker.
Underbara tulpaner! Tänk så många olika variationer det finns, alla lika fina på sitt sätt. Jag försöker variera mina tulpanbuketter så mycket som möjligt. Har svårt för att säga vilken som är min favorittulpan.
Ha en bra kreativ vecka! Ska fortsätta in på andra våningen och fönstershoppa lite.
kramar
Hanna-Sofia sa…
Kan tänka mig både Leilas bok och Grete-Lises, hennes tidigare har ju varit så spännande! Tack för tipsen.
Karin A sa…
Härligt med boktips! Jag ska absolut titta närmare på deckarna. I helgen fick jag tag på fyra böcker jag länge tänkt läsa. Fina bilder! Ha en bra vecka! Kram Karin
Designe sa…
Så läckra blombilder du visar! Åh..undrade just vem Signes secondfloor var och så var det du! Va skoj att du öppnat nätbutik och va mycket fint du gjort! Va duktig du är! Tänk va många duktiga pysslare det finns på bloggarna! Jätteroligt! Kram :)
Fru A sa…
Hoppas böckerna kommer på biblioteket oxå!
Det är ju så härligt med tulpaner, jag bara njuter.
Man får tacka för boktipset, själv längtar jag efter bokrean att frossa i.
Trevlig alla hjärtans dag!
/S
Jellon sa…
Hej! "Långpannans lov" såg jätteintressant ut. Tack för tipset!! Den ska jag absolut ta och bläddra i nästa gång jag är in på stan.

Ha en fin helg! //Märit

Populära inlägg