Det blir inte alltid som man tänkt sig


Ibland så ser jag framför mig hur mysig en dag ska bli.
Så var det t ex i måndags då jag ovanligt nog var ledig. Jag skulle gå en mysig promenad med hundarna. Sen skulle jag baka ett gott bröd jag tipsats om på nätet och så skulle jag göra smycken och kanske läsa en god bok.
Promenaden blev av, men när jag gick på stigen upptäckte jag plötsligt en massa blod. "Oj här har det hänt något" tänkte jag och det hade det:
Matilda hade gjort sig illa så vi gick snabbt hem. Jag sköljde av tassen och trodde att det var bra med det - det läker säkert snabbt intalade jag mig och började baka bröd.
Under tiden som degen rördes ihop (filmjölksbröd med bikarbonat - min hushållsassistent har gått sönder o jag samlar till en Kitchen Aid ;-)) så pulserade blod ut ur Matildas tass och det såg verkligen dramatiskt ut. In med brödet i ugnen och i väg till veterinären. Aj aj - detta måste sys och hon måste sövas sa veterinären :-((
Lämnade Matilda och ilade hem och tog ut brödet som var klart och mannen o jag skulle fika tillsammans. En tugga och vi konstaterade båda att det här receptet kommer jag aldrig att göra igen - inte alls gott.....
Ner i soperna med brödet och iväg för att hämta Matilda som blev överlycklig när Husse kom o hämtade henne !!!! mig gick hon förbi ......

Ja - det blir inte alltid som man tänkt sig.....
Så idag tänkte jag att nu ska jag baka något gott på äggen jag köpte förra helgen - varför inte pröva ett nytt recept ;-) - ja varför tänker jag nu.
Sockerkaka med blåbär lät gott så jag tog en form som jag aldrig använder och ett recept jag aldrig använt förut och katastrof igen!!!! - kakan såg så klar ut och jag testade förståss med sticka och ut med kakan. När jag skulle vända på den rann allt ut - så äckligt......Kanten åt mannen upp och resten gick i soporna.....
Vad har hänt med mina vita fingrar (gröna har de aldrig varit men jag kan faktiskt baka).
Får göra ett nytt försök i morgon.... vilket nytt recept ska jag ta då tro.....

Kommentarer

Karin A sa…
Åhh det där låter allt annat än kul! Jag hoppas Matilda mår bättre nu!? Konstigt med bakningen. Men det är lika bra att ge sig på det igen eller hur!? :) Härlig ljuslykta och fint halsband på första bilden. Kram Karin
Hanna-Sofia sa…
Stackars Matilda, hoppas hon kryar på sig i tassen. Jag tror inte det är fel på dina bakhänder utan det var med all säkerhet recepten det var fel på, sådant händer oss alla. Håller med karin om att halsbanden såg jättefina ut.
Stackars vovven... Skönt att allt slutade bra! Jag tycker allt att hon ser lite ynklig ut på bilden, så söt! :)

Bättre lycka nästa får jag väl säga... Hihi. Kram!
Smartphone sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Oj...stackars voffsingen, hoppas hon inte har så ont av det längre.

Kan det inte vara formen som det är "fel" på? Jag invigde min bakform för Amerikanska muffins (teflon) för några veckor sedan. Jag fick lägga på dubbla baktiden. Idag har jag bakat med den igen och då har jag ju lärt mig att jag nästan måste dubblera tiden så nu var jag inte lika irriterad som förra gången. :-)

Kram Bea
husochrum sa…
Hej!

Kul att vara hemma igen och kunna läsa din blogg! Hoppas att Matilda är bättre i tassen och att du till slut hittade nåt gott att baka. Det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig.

Kram Annica
Men lilla goa Mathilda, så sorgsen hon ser ut med sitt gröna bandage, hoppas hon mår bättre nu, hon är så söt...så läckra ägg du har i headern och du gör otroligt vackra smycken, ha en mysig påsk! Mari.
Nej, vad trist! Det är verkligen inte kul när man bakar och förväntar sig att det ska bli gott och smarrigt å så blir det bara totalt misslyckat... Dessutom är det hemskt när ens fyrfota vänner skadar sig! Hoppas hon mår bättre nu!!?

Håller tummarna för att nästa bak går bättre!

Ha en toppenbra vecka! Kramar Jenny
Anonym sa…
Men stackars vovven, vår lilla har fått nåt konstigt sår mellan tårna på en baktass så jag ska försöka få tag på vetrinären idag...
Poppins sa…
Kan inte låta bli att le trots allt elände. Så där kan det verkligen bli ibland. När något börjar gå snett så bara fortsätter allt att gå åt pipan.
Stackars lilla vovven... Så söt hon ser ut med sitt bandage kring tassen. Kan tänka mig att hon njuter av att bli lite extra ompysslad.
Tror inte det är fel på din bakförmåga, de vita fingrarna har du kvar. Det är säkert recepten som det är fel på. Och allt ståhej kring Matilda gjorde kanske att du inte var helt koncentrerad. Har märkt att bakning ALDRIG blir bra om jag inte går in för det med lust och energi. Det är precis som om degen känner på sig att jag inte riktigt är fokuserad...
kramar
Monica/Moa sa…
Oj så konstigt att det blev så fel två gånger i rad.. så himla tråkigt.. Och så lilla Matilda.. med skadad tass, blir så rädd ibland när man är ute o går med Albin.. och man ser glaskross.. blir så arg att folk slänger saker ute så där, men än så har det gott bra. Albin hälsar till Matilda och önskar god bättring..=).
Lella sa…
Hahaha! Ursäkta om jag fnissar åt dina bakäventyr men jag känner igen mig. Gör alltid nya saker och det är inte alltid så lycket, särskilt när man ska ha gäster och inte vet hur resultatet kommer att bli...
Hoppas att lilla Matildas tass läker fint, stackarn!!!
Kram
P.S Marknaden var jättemysig och solen sken :o)
Jellon sa…
Stackars lilla Matilda. Det är inte roligt när ens små skyddslingar inte når bra.

Såg spännande ut med allt bakande. Har du provat lavendelskorporna ännu?

Sköt om dig! //Jellon
Dorthe sa…
Aj då....ja ibland är det precis som om, man inte lyckas med något alls. Men én sak slutade ju lyckligt.....Mathilda fick den vård hon behövde, så vad gör det om baket inte blev så lyckat :-)

Kramar
Dorthe
Mamma Mia sa…
Tråkigt med vovven. Hoppas att Mathilda snabbt blir bra i tassen!
Monkan sa…
Oj så mycket otur på en gång! Formen... det finns risk att du får använda den till nåt annat... Glass kanske?

Jag hade en form en gång som det bara inte gick att baka i. När 45 minuter gått och kakan borde vara klar... då kokade smeten över! Bara ett tunt tunt skikt längs formens kanter hade stelnat. Jag trodde först det vara ugnen det var fel på men jag testade formen i tre olika ugnar med samma resultat!

Hoppas du inte råkat ut för en lika usel form!

Populära inlägg