En liten smak av ProvenceDen här helgen ska vi måla en mur som leder upp till vårt hus. Muren ser förskräcklig ut och efter att vi målat den så håller det ca 2 år sen är det likadant igen. Ibland när jag går uppför trappan där den fula muren är så tänker jag "om du nu bodde i ditt drömparadis Provence så skulle du tycka att muren var pittoresk och satte karaktär på ditt boende - varför gillar du inte muren här o nu?".... För att ytterligare förstärka känslan av Provence i Göteborg så bakade jag idag med lavendel:Först bakade jag Jellons lavendelskorpor. Jellon har en fantastisk blogg och i ett inlägg tipsade hon om skorpor bakade med lavendel. Jag kommenterade inlägget med en fråga var man får tag på lavendel till matlagning o någon månad senare kom det ett fint kuvert med lavendel i (tusen tack Jellon).
Skorporna blev goda - smakar mycket lavendel. Receptet hittar du här.
Bakade också lavendelpinnar (recept från GP hittar du här) - de blev också jättebra (mannen föredrar dom)
Vill du känna mer vindar från Frankrike o Provence så rekommenderar jag ett besök på Blå Galleriet i Göteborg. Här finns massvis med handplockad inredning, porslin, tyger m.m som kommer fr Frankrike. Här doftar det underbart av lavendel i hela butiken.
(muggarna på mitt lilla café kommer från Zara Home (present fr dottern - puss)

Kommentarer

Jellon sa…
Åh, vad fint du skriver om mig och min lilla bloggvärld. Tack snälla söta du. Jag skickar en stor kram från norr med en ljum vårvind.

Min käre man, gillar inte heller lavendelskorporna så där vidare värst ... :-) Men i övriga släkt- och vänkretsen är dessa små hårda kakor redan en stor succé. Bland annat är de ljuvliga att doppa i ett glas rött vin - precis som italienarna gör. Prova gärna det.

Jag krattade ur en rabatt idag med lavendelplantor, som jag provat att övervintra. Jag hoppas de orkar ta tag i knoppningen de små liven. Vore kul om de vill komma igen :-) De såg lite medfarna ut efter den långa vintern.

Ha det så bra, kramar Märit
Hej, Och tack för kommentaren du lämnat hos mig! Blev jätteglad och känns som en extra energikick så som nybörjare i bloggvärlden! Gillar din blogg och följer med i den. Jättefina bilder! Ha det bra!
Kram Johanna
Hanna-Sofia sa…
Vad gullig hon är Jellon! Både skorporna och pinnarna ser jättesmarriga ut. Jag har försökt odla lavendel på balkongen och det går så där ( nordväst läge ) så du kan tro att jag längtar till min nya balkong i söderläge istället.
Poppins sa…
Blå Galleriet - det måste varit där vi var inne förra sommaren. Det var fullt av vackra saker med känsla av Provence.
När du skriver om din mur, ja, precis så är det! Vi vill gärna har det perfekt och klanderfritt här hemma, så åker vi söderut och njuter av "förfallet". Tokigt egentligen.
Många kramar!
Monica sa…
Härligt inlägg.. blev såå fikasugen.. och Blå galleriet.. får jag kolla efter nästa gång jag är i Göteborg.. Ha en skön vecka/Monica
Tingeltangel sa…
Den butiken måste jag lägga på minnet till nästa Göteborgstur. Jag älskar Provence och allt som känns provencalskt. Vackra bilder. Det ser otroligt gott och frestande ut.
Vad härligt med så mycket lavendel....det är en fantastisk doft!
Att baka med det har jag aldrig provat. Har ärligt talat svårt att föreställa mig vad det smakar...
Ha en härlig dag!
kram katarina
husochrum sa…
Hej, Vad härligt det låter med en riktig bakhelg. Jag provade faktiskt några lavendelskorpor på Smultrongården, de var väldigt goda.

Hoppas allt är bra med er.

Kram A
Anonym sa…
Tack själv för alla tips jag har fått från dej,vi tycker nog om en del samma butiker i Göteborg har jag märkt...Ha det gott, Kram
Ja, dom skorporna såg riktigt smarriga ut. Lär prova att baka dom någon dag framöver.
Kram Anette
Efwa sa…
Det var längesedan jag smakade lavendelskorpor. Får väl testa att baka det nån dag.
Trots att man gillar det slitna när man är i Provence så tänker vi ändå måla vår mur så att den blir lite snyggare... men det kanske inte håller så länge...
Lilla Blanka sa…
Åh vad fint inlägg, du har alltid så fin layout!
Älskar lavendel..både blomman, doften och egentligen allt som har med lavendel att göra.
Skall prova att göra skorporna, tack snälla för receptet!
Kram vännen
Mia
Den där butiken är ju hel mysig:)
Det låter verkligen gott med lavendel skorpor, måste prova någon gång.
/S

Populära inlägg