Advent


Så var den då äntligen här - Första Advent-helgen.
Jag har alltid så mycket på min "att-göra-lista" så här års och glömmer att ibland räcker inte krafterna riktigt. Efter en jobbig jobbvecka var jag trött och ledsen när jag kom hem på fredagskvällen och möttes av räkor, vitt vin och de vackraste vita rosor som min man köpt. Jag blir rörd för mindre kan jag säga!
Så kom krafterna tillbaka och här har det pyntats o bakats!
Köpte 2 st fantastiskt vackra exemplar av Ardisia. Förutom hyacinter o kanske någon amaryllis så får det vara julblommorna för året.Bakade lussekatter och av halva degen gjorde jag Saffransmuffins/bullar. 50 gr mandelmassa blandat med 2 msk smör grävs ner i en slät saffransbulle, toppat med flagad mandel - ljuvligt!!!

Så bakade mannen och jag årets pepparkakor - Rosendals kryddiga pepparkakor
(jag byter ut kryddorna till lika många teskedar av färdig pepparkakskrydda - godare tycker familjen).Hoppas du också haft en bra inledning på julen - för det är advent för mig ;-))


Kommentarer

Så härligt att mötas av det! :)
KRAM
Åh vad bra, ska prova saffranstipset redan ikväll.
Tur att minus kan vändas till plus snabbt...
Ha det bra, kram Eva
Marina sa…
Så skönt att få sånt bemötande när man haft det jobbigt.
Poppins sa…
Så gulligt av din man att överraska dig med en härlig fredagskväll.
För mig är advent höjdpunkten på vinterhalvåret. Själva julen går snabbt och är lite av en antiklimax, men advent njuter jag verkligen av.
kramar från Poppins
Vilka härliga adventsbilder! Tänkte baka i dag, och fick ett bra saffrans tipps där. Vilken härlig blogg du har!

Kram Helen:)
Men duuuu, vilka fina bilder du visar, jag fastnade mest för den första med den vita rosen faktiskt. Ha en mysig 2 advent./ Eva-Mari

Populära inlägg