Månadens favoriter - januariNytt år och nya favoriter:
Månadens fikaställe
Fikade med svägerskan igår på ett av mina absoluta favoritfikaställen i Göteborg:
Le petit café på Haga nygata. Så läckert o gott. Deras chokladkaka slår allt, köpte dessutom en CD med musik fr Frankrike - French café - passar bra att lyssna på hemma och minnas en mysig fikastund med en kär väninna.

Månadens shopping
Efter fikat gick vi över Järntorget och ner mot Kungsgatan till Grönbergs interiör.
De hade 20% på zinkhusen fr Walter o co - men jag höll i plånboken - får drömma om ett tillsvidare. Grönbergs interiör har jättemycket läckert o snygg skyltning med fina blommor.Månadens blogg - Jellon
En blogg som jag besöker varje vecka är Jellon.
En kreativ och professionell bloggerska som själv säger detta om sin blogg:
"Här skriver jag om det som fyller mina dagar med inspiration och glädje – min egen feelin' good-blogg. En sorts dagbok men främst mitt proppfulla idéarkiv, som bland annat innehåller inredning, tittat och hittat inom design, mode och konst, pysseltips, smaskiga recept, det sköna trädgårdslivet samt en hel del av mina "Knäppa saker" och "Spaningar"."
Jag blir så inspirerad varje gång jag besöker Jellon och har "sparat ner" massvis med tips från hennes idéarkiv - fattar inte var hon hittar alla läckra saker.

Foto : Jellon

Månadens favorit - Ljuset kommer tillbaka
Det är något allvarligt fel på min man o mig. Lika deprimerade som vi blir vid midsommar när vi märker att ljuset vänder och det blir mörkare - lika glada blir vi nu när det vänt igen, januari blir en av favoritmånaderna med ett fräscht år framför och ljusare dagar. Det är underbart - idag står det i tidningen att vi "vunnit 15 minuter ljus" sedan vintersolståndet HURRA!!!!

Kommentarer

Åhhh, Haga! Jag älskar Haga. Älskar Gbg. :)
Jellon sa…
Lotta, tack så enormt mycket för dina fina ord. Jag blir så otroligt glad av att läsa att du finner inspiration och att du hittar roliga tips att spara i dina idélådor!! Ska försöka hålla ångan uppe även i år :-) Du har gjort min dag, vännen. Stor varm kram till dig från mig med en önskan om ett mycket gott nytt 2009!!!!!!! /Kramar Märit
Ika sa…
Oooo jag har suktat efter de där husen sen Marina visade sitt för något år sedan. Blir att hålla riktigt hår ti plånboken nu mao.
Anonym sa…
Jag gillar verkligen dina tips. Även om jag är Göteborgare av födsel (och ohejdad vana*s*) så behövs alltid tips och nyheter
Tingeltangel sa…
Det är alltid lika roligt att läsa dina tips. Bilden av "ljuset" är underbar... God fortsättning.
A-P sa…
Hej, lämnar ett litet avtryck att jag kikat in här för första gången. Återvänder fler gånger. Ska kika in på Jello som du tipsade om. Men cafeet blir långt att besöka, bor på andra sidan Sverige, ett par hundra mil ifrån eller vad det nu blir. Kram :A-P
hwita villan sa…
Hihi, nej det är inget fel på dig och din man (eller i sådana fall är det fel på oss också ;) ). Det är väl härligt upplyftande med januari! Visst är det liiiiite liiiite ljusare på morgnarna nu ;).

Stor kram M
Hej!
Tack för alla fina tips...Butiken verkar jättemysig och fikat låter gott, med den franska musiken till...
Ha det gott och en trevlig helg...
Kram Malin

Populära inlägg