Fotoappar o ett boktipsMånga appar blir det - tänkte att jag skulle tipsa om några då o då.
Idag blir det fotoappar.

Kameran i min iPhone duger ganska bra som vardagskamera för dokumentation, klart att det inte går att jämföra med en bättre kompaktkamera och långt ifrån systemkameran förståss men man kan leka lite med olika appar för att redigera det fräckt.
Det går ju också bra att ta ett foto som man redan tagit och bildbehandla det i en app. Som jag gjort med målarburken (mannen o jag målade ett rum häromdagen) :Originalbild: Canon EOS 450D

som sen är

bildbehandlad med PictureShowoch i PS Express:4 x Matilda i PS Expressoch så Matilda igen i Pictureshowvita tulpaner behandlade i Pictureshowoch så i PS Express...


Andra favorit fotoappar är:
Instagram:Hipstamatic - förvandlar min iPhone till en kamera som jag hade för länge sen och bilderna blir ruffiga och läckra

RetroCamera - nyss nedladdad inte testad än.....

Tipsa mig gärna om andra appar ;-)

På tal om tips så fick jag ett mysigt mail från en bloggläsare med boktips - här kommer det:

När du efterlyste läs upplevelser under 2010 var jag ju tvungen att kommentera med mina bästa:
Utrensning
av Sofi Oksanen är i särklass bland dom böcker jag läst 2010. Stalins kossor är också lysande med tanke på hennes unga ålder, skall bli väldigt spännande att se vad hon kommer upp med härnäst då det här naturligtvis är mycket från hennes familjs historia.
Till sista andetaget av Anne Swärd är för mig alldeles fantastisk önskar att hon blivit August nomineraddenna boken kommer jag bära inom mig väldigt länge.
Vi de drunknade av Carsten Jensen. Fantastisk bok man bara läser och läser dom 700 sidorna och önskar att det aldrig skall ta slut. och har man någon slags kärlek till havet, så är den ett måste.

Kommentarer

åh den där hipstamatic-varianten vill jag åt. fast nu har jag varken iPhone eller Pad. Finns i familjen men jag håller nallarna vek, annars blir jag säkert beroende :)

tack för boktipsen, har låst utrensningen, får 4,5 (ev 5) från mig. blir så illamående av hemskt.. ska kolla de andra, har börjat läsa igen o är på ständig jakt. Stor kram till dig!
Minna :)
linnea-maria sa…
Åh härliga tips. när mitt abbonnemang går ut på den mobil jag har så ska jag skaffa en Iphone :) Kram /Therese

Populära inlägg