NjutVissa dagar är bara så där läckert njutningsbara - skönt som kompensation för de andra som är mindre bra. Jag njuter av ljuset och det gör hundarna också - det är så härligt att se hur de går ut på altanen och vänder nosen mot ljuset och sluter ögonen. De vet verkligen hur man ska ta ut det gottaste av livet.

För tredje söndagen i rad har jag bakat matbröd. Efter förra söndagen då jag återigen besviket smakat på det jag bakat (ville testa nya recept) skrev jag ett inlägg på Facebook att jag behövde hjälp med nya matbrödsrecept. En go kollega kom efter några dagar med en handskriven lapp och sa "här är recept på mitt bröd som jag alltid gör". Eftersom hon har receptet i huvudet och i händerna var hon inte säker på måtten med det funkade utmärkt.

Mannen sa lite spydigt när jag började baka "varför bakar du nu igen - kan vi ha det till något den här gången" - jag svarade lika spydigt "det blir nog lika användbart för oss som när du lägger patiens på datorn - du kopplar i alla fall av under tiden och det gör jag när jag bakar".
Nåväl både mannen och jag blev glatt överraskade och mumsade ivrigt i oss av det goda brödet.
Receptet hittar du här.

Hittade två övermogna bananer i kylen och fick ihop det till en smaskig banankaka.receptet på den hittar du här.


och några nya smycken finns här.

Kommentarer

Anonym sa…
Gokväll! Brödet ser ljuvligt gott ut,likaså banankakan! Håller med dig det är avkopplande att baka. Ha en skön söndagkväll,Kram RITA
Moa sa…
Så himnla sugen jag blev på banankaka.. var ju åååår sedan jag gjorde det. Kanske blir det i veckan nu när jag är ledig.. *ler*. Vilken ljuvlig bild på hunden.. ser sååå fin ut och så lik min Albin, kan känna den fina pälsen där i ansiktet så fin är bilden. Kram o ha det gott/Moa
Nanna sa…
Det där såg riktigt gott ut!!!
Handlade hem gröna bananer igår och idag har det börjat komma bruna prickar och de hann ju inte vara gula särskilt länge... suck. Blir nog att göra banankaka för mig med snart! Varm sådan med glass är gott :)

Hoppas din helg har varit toppen! :)
lillan sa…
Mums!
Här är det lite GI på gång och inget bröd......((
Har ätit lite för många goda semlor och får nu böta för det.
Väljer tapeter och planerar för nytt sovrum!
massor med kramar
Caroline

Populära inlägg