En Good Enough sommar

De senaste veckorna har småprat på jobb och i andra sammanhang ofta delat in oss i två läger - de som säger att nu är det höst och de som envist håller fast vid att så länge det är augusti så är det sommar. Nåja nu är det september och det är dags att sammanfatta sommaren 2012.
Anna Mannheimer sammanfattade sommaren bra i programmet Mannheimer/Tengby tycker jag - det har varit en "Good Enough-sommar". En sommar utan alltför många drömmar och måsten blir ofta tillräckligt bra.
Min sommar har varit en tillräckligt bra sommar för att fotografera mycket, samla vrakved mm och bygga båtar, städa skåp inför höst och vinter, umgås med släkt och vänner, hitta lugnet och ron i själen…….

Några sommarfavoriter:
Vårt utomhusbadkar:
Vi köpte ett helt vanligt badkar på lejontassar som vi ställt på altanen. Det har vi fyllt med vanligt kranvatten från badrummet - lagom varmt och inget jobb med att elda eller dra el mm. Superhärligt att ligga och titta på molnen eller läsa en bok.

Sommar i P1
Promenaderna med Alma har varit perfekta tillfällen då jag lyssnat på Sommar.
Mest berörd har jag blivit av: Björn Lindeblad - en buddistisk munk som sa mycket tänkvärt. Ison Glasgow berättade så gripande om sin uppväxt. Tänker mycket på vilka beslut vi tar i livet som påverkar så många - när vi har barn bestämmer vi om en annan människas liv och vad det ska få för förutsättningar. Andra favoriter är Klara Zimmergren, Henrik Dorsin och Petter Stordalen.

Sommarloppisar är alltid kul - jag har letat fina kökshanddukar till våra båtar och lite porslin som på bilderna - blått och rött engelskt porslin är fint tycker jag ;-)

Jag försöker alltid spara bär och frukt på burk och i frys för vintern – ljus, värme och kärlek sparar jag i minnet.
Kommentarer

Populära inlägg