Ser tillbaka på 2012


Traditioner hör årstiden kring jul o nyår till. Vi skapar traditioner tillsammans i samhället och i den inre kretsen som familjen eller bland de närmaste vännerna.
En tradition som jag delar med många andra bloggare är att sammanfatta året som gått ur ett snävt egoperspektiv.
Här kommer delar av mitt 2012.


Årets händelse:
På de stora planet är det förståss Obamas återval, Breivikrättegången mm
Jobbmässigt vändes allt på ända och så stor del av mitt liv har aldrig jobbet tagit förr. Hoppas på ett lugnare 2013.
I det lilla livet är det är att min fina hund Matilda fick sluta sitt liv - tufft men ändå ett fint slut med mycket tårar. Lilla Alma är ensamhund och klarar sig bra med mycket kärlek från sin husse och matte.


Årets bok:
Den bok som stannar längst i minnet eller som påverkar så att man gör någon förändring av sitt liv tycker jag är årets bok - för mig blir därför boken Slagskämpen årets bok 2012. Inte den största litterära upplevelsen men en bok om en svår uppväxt skrivet med värme, kärlek, humor som stannat i mitt hjärta hela året. Mark Levengood skriver gott om boken:   “Jag önskar att jag inte hade läst Slagskämpen. För då skulle jag fortfarande ha den framför mig. Lyckliga alla som får läsa den”Årets film:
Ingen särskild titel utan här lyfter jag fram ett nytt sätt för mig att se film:
Netflix - passar mig perfekt att se TV-serier jag missat, filmer som har några år på nacken men ändå kan vara sevärda igen. Börjar att se en film på iPhonen på lunchen, fortsätter på Apple-TV på kvällen eller i iPaden. Smart och snyggt upplägg.


Årets TV-program:
Enkelt i år: Torka aldrig tårar utan handskar. Så otroligt bra. Där information, ord, föreläsningar inte räcker till når kulturen alltid längst. Jonas Gardell ska ha alla hyllningar för att med hjärta, själ och kärlek blottlagt en del av vår historia som är vår gemensamma men där vi var många som inte var tillräckligt insiktsfulla och medvetna. Jag hoppas bli en bättre människa.


Årets bästa köp:
Jag lägger en hel del pengar på teknik, många skakar på huvudet och förundrar sig men jag tycker det är kul. Fotograferingen blev roligare med ny kamera, jobbet  o olika intressen blev lättare med ny iPad och iPhone. Vi prioriterar olika i livet, en del klär sig finare, en del reser mycket, en del vill bo bättre - olika är vi och det är bra det.
En app jag använder varje dag är Day One - där tar jag en bild varje dag som på något sätt får symbolisera dagen. Kul form av dagbok där jag får minnas genom bilder.Årets inredning mm:
Mannen och jag började bygga små vrakvedsbåtar tillsammans - kul projekt.
När vi storstädade inför julen så flyttade vi på soffa och säng och plötsligt hade vi fått två nya rum som vi trivs väldigt bra i - enkla förändringar som ändå gör mycket.


Årets väder: Ja - det har regnat och SMHI säger att jag har rätt när jag säger att det var skitväder 2012.


Årets låt: 


Den låt som spelats mest under senaste månaden hemma hos mig är den här med citatet:
Det är du som väljer så var noga med ditt val - Det är ändå du som väljer vem du är.


Kommentarer

Populära inlägg