Inredningstrender hösten 2013I augusti håller jag ögonen öppna i media av olika slag för att se vad inredningsmässorna lanserar som inredningstrenden framåt. Höstens inredningsord är : eklektism
I Aftonbladet - Hemma  kan du läsa mer och den här två år gamla (!) artikeln från Sköna hem - förklarar mer.
När jag vill vara uppdaterad på inredningsfronten så kikar jag förstås in på bästa bloggen Trendenser - här skriver Frida om hösten 2013
Stilblandning är alltså högsta mode inom inredning och det tackar vi för.
De vackraste hem jag varit i är hos personer som vågar blanda stilar med hjärta. De kopierar inte bara ett koncept som alla stylade bostäder som ska säljas gör - man blir lätt trött när man kikar på Hemnet när samma plädar, korgar, inramade planscher dyker upp i varje hem. Nej fram med lite vågade stilblandningar som utgår ifrån de som bor i hemmet.

Hittade en bra inredningsbok som jag tycker är väldigt praktisk - Sinnliga rum - konsten att inreda med hjärtat - av Lulu Carter. Lulu känner du säkert igen från Äntligen hemma. I den här boken har hon lyckats ge bra tips där man ska börja med sig själv - "vem är du?", "ringa in din stil" tips på hur man rensar och det bästa av allt Lulus favoritfärger med NCS-färger. En bok med mycket hjärta som ger mig mer än de ibland alltför kalla och elitistiska böcker och artiklar som finns om inredning.

Ser också fram emot att få läsa Leila Lindholms Welcome Home som verkar vara en inredningsbok för mig - vackert och med hjärta och blandade stilar ;-)


Kommentarer

Tingeltangel sa…
Visst är det roligt att läsa om mode och trender. Men det är svårt att ändra sitt eget hem vartefter modet svänger. Vad ska man göra med allt man redan har? Då låter det som ett bra råd att utgå från sig själv istället. Jg är också nyfiken på Lulu Carters bok. Även om jag tror hon tar ut svängarna på ett sätt som skulle göra mig matt.

Populära inlägg