Tankar efter en semester
Under semestern så brukar min bästa lästid infinna sig men när ledigheten började i år så hade jag inga idéer på vad jag skulle läsa. Ett desperat upprop på FB gav goda tips från vänner men inget lockade ändå.
Högst på Adlibris topplista har hela sommaren legat "Lär dig leva - mindre stress, mer närvaro".
Aha - inte bara jag som ägnar hängmattetiden till att fundera på livet och som behöver en lärobok i hur man ska leva......
Jag klickade hem boken efter att ha läst en hel del recensioner om hur boken så totalt ändrat livet för flera. Nu är vi alla olika och befinner oss i olika skeden i livet men det är helt obegripligt för mig hur boken kan betyda så mycket för så många. På bokens FB-sida är det kommentar på kommentar kring hur man känner igen sig och vilken ögonöppnare boken är. Författarna är mycket närvarande och svarar på alla kommentarer och det är ju fint.... men det är verkligen inte livets lärobok för mig.Däremot så har jag ägnat sommartiden till att intressera mig för andras liv. Vad är det hos den människan som gör att den är så trygg, har så bra tankar, orkar med när livet är tungt.
Jag ser filmer, läser artiklar om intressanta personer, lyssnar på Poddar och Sommar i P1 och lär mig genom andra mer om mitt eget liv.
Under hösten ska jag skriva min egen styrkebok.
Jag ska bli mer fokuserad.......
Mannen kommenterade en dag när jag spelade mina Spotifylistor att de var fyllda med så mycket lugna melankoliska låtar. Jag funderade en stund på musikens påverkan på mitt känslotillstånd och har därefter lyssnat rätt mycket på "Humörtoppen" och denna låt som ALLTID får mig att känna att ingenting är omöjligt.


 
Glädjande för en julälskare som mig så var nyss "Lär dig leva" nedputtad från första platsen hos Adlibris till förmån för Pluras Jul och nyår ;-)))))))))Kommentarer

Populära inlägg